20090213

sejujur2 yang pernah diluahkan.

kau orang pernah rasa tak,
orang yang korang rasa memang selalu ada untuk korang,
tiba-tiba hilang.
lari.
ghaib.

kau orang pernah rasa tak,
bila mana kau buat tak peduli kat orang yang cakap dia sentiasa ada untuk korang.
lepas tu bila dia dah blah baru korang tercarik-carik?

kau orang pernah rasa tak,
bila teringat cerita lama mana masa masing2 indah berkawan lepas tu dah takda lagi?
takda pon sebab dia kecil hati.
yang sebab korang pon tak pasti sangat.


aku pernah.
dan sekarang aku tengah rasa.
aku agak sebab aku abaikan dia.
semua sebab aku punya perangai yang bukan2 dan asyik sebok pedulikan masalah aku yang tah apa2.

yes.
this too,shall pass.
but tak kan aku nak give up macam si loser.
aku dah penat dah buat tak kisah kat perkara yang tak sepatutnya aku buat tak kisah.
macam hal inilah.
bila aku buat tak kisah kat perasaan orang.
macam aku ni lembu.
takda perasaan.
main lintas je tak kira orang laju ke slow.
..
padahal aku suka dan appreciate every moment yang kitorg pernah kongsi sama-sama.
sebab aku rasa aku masuk sama dia.
sebab aku rasa dia paham sama aku.
sebab dia pernah bagi aku rasa gembira.
sebab aku rasa aku tak puas lagi kawan dengan dia.
tapi sekarang dah takda la kot.
...
precious.
aku abaikan kau bukan sebab aku rasa kau annoying.
bukan sebab aku rasa kau gedik.
bukan sebab aku dah rasa bosan.
bukan jugak sebab aku ada kawan lelaki lain.

aku abaikan kau sebab aku sendiri rasa macam nak rebel.
rasa nak sakitkan hati sendiri.
rasa nak carik pasal dengan semua.
rasa semua tak adil.
rasa tak puashati pada takdir.
dan aku nak kau ilang rasa2 yang ada kat hati kau yang sikit2 tu.
sebab aku tahu aku tak boleh nak penuhi rasa2 yang ada kat situ.
betol.

entry ni bukan sinikal.
bukan untuk blame kau atau aku.
tapi,
ini adalah sejujur2 yang boleh diluahkan.
bukan lah sebab nak jadi topfren balik.
but atleast,jadi lah seseorang yang dulu.
yang masing2 tak simpan guris atau luka kat hati masing2.
yang masing2 sebok nak carik lawak nak kongsi bila chatting.
kalo ini pon terlalu besar untuk dipenuhi.
tak apa.
keputusan masing-masing.
aku dengan serendah-rendah hati mintak maaf.
sebab aku angin kencang tak menentu,
buat perangai sampai orang naik buntu.

sorry.biskut engineer.


"this too,shall pass".

1 ulasan:

syime hebat berkata...

benda ni jadi lagi kan?