20090722

Perkara Yang Enam Minggu ini.

1. Minggu ni aku berulang alik dari kuala pilah ke Seremban.
Sebab mak rindu nak duduk rumah selalu pun asyik balik hujung minggu tak sempat nak manja-manja dengan halaman rumah.
Hari-hari pun aku sampai tak sharp pukul 9 maka setiap kali nak masuk ofis hati berpeluh-peluh takot bos ada dekat pintu.
(So far tak pernah kantoi lagi.Doakan aku takkkan katoi weh.Tak kan.Tak kan.)

2. Suara Lisa rosak.
Mungkin sebab cuaca sejuk atau sedang merajuk sebab dah lama tak servis.
So aku terpaksa bunyikan hon dalam hati.
Dah lah pagi-pagi semua orang bawak kereta macam chibai.
Terpaksa je redha dan redah.Kadang-kadang aku tunjuk middle finger tapi bawah stereng.
(Well.What do you expect maaan?Ai pun ada rasa takut tau.)

3. Nak tahu tak.
Abang aku dah ada blog laaaaaaaaaaaaaaa.
Kemain lagi dia dekat kolej hari-hari online.
Kejap-kejap main facebook.Selalu tu sedih je mintak topup kat mak.
Wah.Kemain lu eh bang.Takpe lah, pakai la broadband wa tu jangan kasi hilang sudah.
Sok dah kaya jangan lupa wa.Okay?
Klik mana-mana kalau kauorang nak tengok.
Abang Adik Akak.

4. Kinana sejak akhir-akhir ni dah pandai nak meniarap.
Tiap kali nak meniarap je mesti bising-bising macam tengah buat kerja angkat balak.
Lepas tu merengek-rengek nak pusing badan tak dapat.
Bila kitorang tolong terbalikkan,dia merengek jugak lagi kuat.
Konon tak puas hati lah tu kerja separuh jalan.Ataupun rasa tak independent sebab kena tolong.
Bayi pon ada ego maa.

5. Tadi kan, aku pergi cek duit kat ATM.
Terkejut aku.
Ada RM 1.37 sen aje.Daaaang!
Dah sebulan lebih aku kerja.
Tapi gaji belum pernah rasa lagi.
Makin lambat gaji masuk makin banyak lah aku pau duit momma.Nasib momma redha je bagi.Tak kira lak tuh.Hahaha.
Adik aku ada balik cuti.Hari tu dia ikot aku pergi kerja halfday.Penat dia melanguk tunggu sampai pukul 1.30.Kesian.
Esok hari jadi dia.
(Ramai-ramai pergi blog dia wish hari jadi.Saaayaaang adik. Kalau dah ada awek bagitahu akak.
Hadiah nanti.Gaji tak masuk lagi.Nanti akak bagi u hadiah apple macbook 3 bijik.Well.Akak kau ni kan kaya gaji puluh riban sebulan.Apa nak heran,tsk.tsk.)

6. Aku rasa nak pergi dating lah.Siapa nak teman aku yang rambut macam nyonya ni sila jerit 'SAYA!!' kuat-kuat.

Dah.
:)

9 ulasan:

Farhan berkata...

SAYA!!!! haha

Judiene berkata...

huhu
it's sooo hard being u kn..
hehehe..

Tijah berkata...

lalu bukit putuih ko kolo klawang?

hani homoholica. berkata...

wakakakakaakaka!
waaa,nehh da thp siyes dah lyfe u nehh.
duit tggl 1.37 sen jer.
lek arhh,1.37 sen leyh agi bli cekelat chokia-chokia~


*coklat choki2 lahh tapir!

ngeee.

Pije. berkata...

farhan : jom2!pakai baju pink tau!

judiene : hard tak hard sgt la.tapi funnn! :)

tijah : lalu bukit putus kak tijah oi.lori bapak lah eh banyak.

hani : coklat boleh beli ke?
tapi takleh kua singgit kat atm.cane?
hahaha

hani homoholica. berkata...

haha pije.
u pkai jer topeng otromen.
den jerit kuat2 ckp saye bkn pije!sayer bukan pije!
*pdhl org dlm bank tuh xtny pn nme u~*:D
den g kaunter bank tuh.
kuarkan gan manual.
sengget 37 sen pon sengget 37 sen ler.
:D

cherry berkata...

u... saba je la ye... kije cm 2 la... dpt kije lg besh nnt tros chow laju laju oke ;p

miNt berkata...

hahaha..
oh style.
ak pon slagi elaun kolej xmsok.
trpakse ghadak poket mber.sambil wat muke kesian.

syime hebat berkata...

mari merompak!!

pengesahan kata : plincimi