20090807

Hati aku hati ais.Sedap dikunyah.

Baru-baru ni.
I terjumpa dia.

I rasa dia 1st love i.
Sebab dia je yang paling mekar dalam ingatan i.
Walaupun tak banyak kenangan tapi cukup buat i tinggalkan semua putera raja kalau boleh Bersama balik.
Itupun kalau ada putera raja nak kat i.

Masa jumpa haritu,
Hati i menggebu,berpeluh pun ada sikit.
Lepas tu i semangat beli gula Hacks Rm1.
Konon-konon nak recall memory lama.
Maklumlah dah lama tak jumpa.
Da lebih 5 tahun sejak last kitaorang jumpa.
I rasa macam i menang.
Macam i memang boleh dapat tambah balik kenangan yang sikit tu.
Kalau nak best lagi,
I rasa macam dapat beli wedge dekat Isetan yang harga 300 lebih tu.
Kaklong kata cantik gilaa woo.

Tapi lepas jumpa tu,
Dia tetap macam biasa,
Dia tak teruja pun nak sms atau contact i.
And langsung tak looking forward untuk jumpa i lagi.
I rasa kecewa.
Angan-angan mat jenin i untuk meninggalkan semua putera raja demi dia samar-samar.
Angan-angan i nak camho dan bagi ikan-ikan besar di citypark makan bersama dia juga hancur.

Dari situ,
I membuat andaian sendiri.
Mungkin,
dia sudah ada kekasih.
Mungkin,
dia dah tak boleh nak terima i.
Atau mungkin,
Dia sebenarnya memang tak pernah ingat i macam i ingat dia.

Semalam.
On the way pergi kl.
I termenung pandang langit.
Tiba-tiba i nampak awan yang pada mata kasar i berbentuk seperti pasangan kekasih yang sedang menari.
I tenung sampai mata i naik juling.
Kejap lepas tu,
awan tu beransur pecah dan berkecai.

Sama berkecai dengan hati i.

11 ulasan:

a p e x berkata...

so sweet je...ni ke bf gula hacks u yg dlu tu? mungkin zaman dah brubah... hahhaha...

hani homoholica. berkata...

xperlahh pije~
jntn mmg bgtuh.
ade yg len,lupekan knngn lamer~
mari lahh kiter nnyi lgu nehh~~

"tinggalahh ak!!menantiii!!mmpi yg endahh kewarnai haaatiii!!hnya lahh drimuuuu!!yg bertakhta djiwa ku dlu!!xrelaaaa!!ku meninggalkn suci kaseh mu ituhhh!!(tros tbe2 snyp sbb kne lempar gan sliper msjid)

T_T

Pije. berkata...

apex :hati berubah pex.zaman berubah sikit je.poyo je i.

hani :hahah.
sgt membantu woh hani!
gahaha.

syime hebat berkata...

heheh..
ini cinta sejati woo..
dasat2..

datin.debab berkata...

kan i da kate dia gay

Pije. berkata...

syime: boleh tahan la.i shah jehan dia mumtaz mahal.eh?pehal i jadi jantan lak?hehehe

datin debab: i lebih sanggup terima hakikat y tu dari terima hakikat y dia rupanya dah suka kt org lain.

secoklat tahi anda berkata...

haha
hani mangang,
lgu mude2,
jgn kau ungket memori daun
pisang tuh.

syime hebat berkata...

jadi lah kebal seperti saya..

Aminah berkata...

wad de nice ayat.....sgt sedihnya....bile kita cbe kumpul memori2 skit tuh....tapi senanya tak bererti bg dia..

faqhrule berkata...

yang lepas, biarkan lah lepas jadi lipatan sejarah dalam hidup u. jangan dikenang sangat...c'mon dah 5 tahun, move on la..ada yang jauh lebih baik dari dia yang untuk u

FdausAmad berkata...

Gua kasi dua kapak!