20090817

See.I've Told u soo.

Dari kecik lagi aku selalu dengar nenek atau orang-orang yang lebih tua pesan.
"Jangan suka-suka sangat nanti duka."
Ok fine.
Ayat tu menggerunkan.
Tapi bila dah mula suka biasanya terus lupa pasal duka.
Gelak bagai nak gila.
Semua luka dan duka pun jadi lupa.
Dan diri menjadi alpa.
Lalu duka dilupa.
Ceeeh.
Macam sajak belakang A semua.

Minggu lepas hari jumaat aku pergi lepak dengan dua orang kawan.
Vanida Imron dan Faizal Tahar.
(Mereka dua orang ni dalam kekeliruan identiti,mereka tak dapat terima kenyataan yang mereka bukan artis.Kadang-kadang nama mereka ialah Rosnah Mat Arus dan Jaafar Inn.)
Sambil lepak sambil tegelak.
Memang marvelous punya banyak gelak.
Makan sesuap gelak.
Minum seteguk gelak.
Aku rasa macam aku lebih banyak gelak dari bernafas malam tu.
Sampai rasa nak semput.

Akibatnya.
Esoknya tu aku pergi kerja.
Tiba-tiba henfon tua menyala tanpa gambar.
Kalau dia on pon macam tiada fungsi.
Sejak hari itu dah tak pakai henpon.
(Sekarang terpaksa pinjam henpon momma.Nak beli baru belum mampu,Malahan memilih pula.
Nak henpon yang ada kamera dan memory.Murah-murah tak pandang.)

Hari ahad aku lepak lagi.
Masih dengan Vanida Imron dan Faizal tahar.
Kami pergi tengok wayang sambil makan hotdog dan pop corn.
Konon macam lapar sangat sampai bersungguh makan macam-macam.
Then lepas tengok wayang terus ke bangi untuk ambik si gula-gula dan hantar si Faizal Tahar ke KL sentral.
Masa tu lagi marvelous gelak.
Dengan melompat-lompat ambik gambar lagi.
Memang penuh suka-suka.

Akibatnya.
Tiba-tiba kitorang baru perasan Lisa dah kena hantam masa kat car park.
Pipi dia kemik sikit.
Bila tengok keadaan Lisa,hati dan poket aku turut ikot kemik.
Faizal tahar kuyu yang sepatotnya balik jengka pukul 7 malam akhirnya baru balik ke jengka pagi tadi.
Dan Vanida Imron yang outstation ke Kl sepatutnya dihantar oleh driver terpaksa naik tren.
Sadis.
Dan aku?
Sebab semalam balik lambat ditambah dengan kekemikkan Lisa,
Maka terpaksa melalui pembebelan oleh momma.
Serta layanan dingin sepanjang hari.

See?
Already told u soo.

P/S: Pergi tengok Setem.Sumpah cerita tu buat orang gelak gila.
Rashidi pesan kat Afdlin kata Just Dont Be Late.Tiba-tiba si tembam comel tu susah-susah
pakai baju macam Justin Timberlake.
Hahahahahaha!
Ok.
Dah.
Cukup.Jangan suka sangat.
Behave.

4 ulasan:

syime hebat berkata...

betul gk tu..
amik gmbr lisa kemik..
nak tgok..

a p e x berkata...

lorrrr...cian kat lisa... hehhe

hani homoholica. berkata...

ngeeeeee.
ak bru gelak2 tdi.
adekah ak akn dilenyek oleh lori simen???
waaaaaaaaaaaa~~
xnk gelak dah!!
wat siyes.
tuh agi bagos.
huhhh!!
siyes pije siyes!!
huhh!!

*smbl pecah usus tahan gelak tgk anjing tuttt gan landak~*

T_T

syahmiglory berkata...

haha,okay..