20091012

Desperate terpaksa.


Why am i always stuck in syok sendiri situation?

Dulu i ingat boleh baik dengan exbf.
sekali tak menjadi.

Lepas tu i ingat nak consider kat seorang penghibur sejati.
sekali spoiled sampai rasa tawar hati.

Now nak dekat lagi seorang.
Sekali baru macam dapat hidu-hidu dia dah skandal dengan awek lain sekarang.

Dah laa.
Momma bising suruh i ada boyfriend sebab takot i telepas jodoh nanti.
Akak pun sama.
Dulu nenek su pun pernah cakap benda yang sama.
Siap kata i tak suka lelaki lagi.
Eh.I lovee man weh.
Exspecialy the funny one and who born with Curly hair will be shortlisted without doubt.
tsk.tsk.
Pengkid ke tomboy ke pergi jauh-jauh..
Tak payah try.
I bukak ikatan kat dada korang tu nanti kasi tesembul kang.


Alaa.
Semak laa.

Weh.nanti sape-sape kat sini yang bekenan dengan i pinang i ek.



Yang benar,
Si yang menjadi desperate akibat tekanan orang sekeliling.

21 ulasan:

siggplus berkata...

kalau ada benda nak tersembul..haha

RuAnG VaKuM JiWaKu berkata...

nti i msok penang u yep!
i born with a curly hair weh!hehe

El Moe de la Rocha berkata...

suruh je ur mom buat mcm gambar yang i tag kat fb tuh. lolz~

Pije. berkata...

siggplus : bahaha.takde ek benda tesembul dorg tu?

dates bunny : penang?i tank g penang.i nak kena pinang!hahhahaweh?u rambut curl ke?caya laaa.

moe : aiyooo.nak kena buat mcmtu ke?hahahah

demang berkata...

pije

meet me on the equinox
meet me halfway

boleh tahan kau punye romantik kan

tun tanjau berkata...

tajuk pujimaki: hati.

pelakunlayar: si anak dara y desperado mula terasa tensi:

pelakuntokok tambah: OTHERS (sedare mare, sepupu sepapat, teman, org kg dll); y kunun xnak bg pressure,
tp dlm hati kdg2 gundah gulana tgk si anak duk x senang hati.


to si anak dara: typically said; Tuhan dah tetapkan jodoh kite. have faith.

to jejaka pojaan hati: please b true to urself. kalo dan suka jgn simpan dlm hati. nnt hyesal sampai mati. aiyork!


yang benar,
hati yg turut sama mau merasa;
TUN Tanjau.

bibie_boodyn berkata...

erm...cm nie la..ko ader abg kandong x??klu ade ko bg aku abg ko..aku bg ko abg aku?amacam?deal???

Pije. berkata...

demang : weh2.ko bgtau br aku tau.hahhaa.ngam gak lagu tu ek?
thanx.

tun tanjau : siapakah gerangan tuan hamba?

bibie : ada.ada!aku ada abg,tapi abg aku dah kena cop laa.gaduh2 pehtu mesti kembali balik.hahhaa.tak leh bg kat ko gamaknyaa.

Bok berkata...

sabarlah sabariah.

ainee cumi2 ♥ berkata...

abang guard tu kan ada..hehehhe

=))

Pije. berkata...

bok : tgh sabar lah ni kassim.

ainee : guard tak cukup umo tu?hell no!hahahaa

miNt berkata...

hahaha..

bagus lah mak kau.

abah ak lg bes.

"baik jangan kawen.laki skg xleyh caya."

andartu la gamaknye ak klo die tegas sgt.

;p

tun tanjau berkata...

hamba asal dari Melaka.
hamba bff tun teja masa tu.
sebelum tun teja kawen ngn sultan.
sultan x suka hamba.
baginda x bg hamba kwn dgn tun teja.
x standard katanya.
physically, hamba mmg x setanding tun teja. ++ internally also lah.
so,hamba kena buang negeri.

tp itu kisah dulu.
xmo igt dah.rasa tua pulak nnt.



hikayat merongSemasa;
tiada kaitan antara yang hidup atau yang mati.

no offense.

minachi berkata...

tun tanjau?
alemaaak.
tuan hamba ni baru bangkit dari koma ke?
i ni bukan zaman tun teja lagi.
ini sekarang sudah zaman fasha sandha.
atau mungkin zaman manohara.

dimana kah 'tempat tinggal' tuan hamba.
(baca=blog)
boleh kiranya hamba menjenguk.

Judiene berkata...

u seem soooooo desperate
ahahahaha
i pinang u bleh??
:p

syime hebat berkata...

ape yg i nk ckp ialah RELAX
cool la..
tak yah desperate ngn bende ni..
slalu u wt i gelak je..
syok pe.. best pe..
dah! jgn pk ler..
tido lg bagus..

chipsmore berkata...

waa..apa yang tersembul tu?? ngeh ngeh ;)

Hunky berkata...

huh! sebelum subuh lagi i hantar rombngan.

=D
hai pije!

Tanpa Nama berkata...

ill be there for u :)

Pije. berkata...

tanpa nama : who are u? :)

hunky : :) hai!

yus_anakmelayu berkata...

terlambat bace entri ni, sempat lagi tak? ke orang lain dah amik? kalau sempat, bak sini alamat umah, hari ni jugak datang g masuk meminang! =p