20091118

Wanita hebat.

Wanita-wanita biasanya kalau berebut lelaki.
Mesti dua-dua tak nak kalah.
Mesti dua-dua nak menang.
Mesti dua-dua nak dapat.
Yang lelaki pun syok je kena rebut.
Tapi memang standard lah tu, siapa pulak nak kalah.
Aku pun tak nak weh.

Dari bergaduh sebenarnya ada banyak jalan lain yang para wanita boleh ambil.
eceeh.Wanita pulak.

1.Bincang elok-elok.
(perbincangan tiga hala.semua dilarang bawak senjata atau asid.boleh juga buat keputusan siapa nak jadi bini muda atau bini tua.)

2.Buat pertandingan penilaian siapa lagi layak.
(penyertaan dari kedua orang tua lelaki rebutan sebagai juri lebih afdal.)

3.Suruh lelaki rebutan pilih dengan tegas mana satu pilihan hati.
(dua-dua pakai baju sama.make up stail sama.lepas tu suruh pilih.mesti pilih.tak boleh hold mana-mana pun.)

4.Berserah pada takdir.
(ada jodoh ada la.kalau takda jodoh ikat badan sekalipun tetap tak dapat bersama lah.)

Ada banyak lagi cara lain,tapi aku tak dapat fikir sekarang.Satu lagi jalan terbaik yang boleh diambil dan aku pasti akan ambil kalau kena dekat batang hidung aku ialah :

5.Dua-dua ambil keputusan bijak tinggalkan lelaki rebutan dan masing-masing cari lelaki lain yang melambak lagi.
(ini terbaik.apehal kau susah-susah nak rebut benda yang susah?Kalau worth okay jugak lah nak fight habis-habisan.Kalau worst? mengabihkan bogheh jo weh.)


Tapi kalau kena berebut dengan mereka-mereka ini.
Maka aku rela bermadu bersama.



Kita wanita harus kuat.
Harus teguh berdiri.
Harus bangun semula walau jatuh dan terluka.

6 ulasan:

yus_anakmelayu berkata...

Pmpuan, selaluje rase diri kuat dan boleh sendiri, ehe... Lelaki memang banyak dalam dunia ni, itu memang konsep yang betul!Cume yang payahnye macam mana nak cri lelaki yang baik luar dan dalam =) mmg susah....

bibie_boodyn berkata...

dey tanggechi!!!huhu..nak madu ngan den x??ha??

a p e x berkata...

pija, i kan ada... yg u susah payah gadai nyawa rebut org lain watpe. hmmm. hahaha

Pije. berkata...

perempuan mmg kuat la hang tuah oii.
tapi bisa nangis jua.mmg banyak lelaki baik tapi sume up to korg la nk jadi baik ke jahat untuk perempuan.
:P

bibie kau ngade2 tak?kuat jeles tak?kalo tak baru den nk jadi madu mo kau.hahah

ni bukan kes i la pek.bukan.bukaan.hahaha.i cool.
geran atuk u mana?tunjuk kt i dulu.hahaha.gurau.

jejaka normal berkata...

wah.
jejaka direbut?
(kalo aku lah. bertuah!)

tapi anda pasti dia layak direbut?
ini nasihat dari kaum jejaka juga.

datin.debab berkata...

aku tnk madu dgn kamu jah