20091223

Boleh jalan lah.

Tadi siang aku pergi temuduga di putrajaya.
Pukul 2 dah habis temuduga.
Aku orang paling last pulak tu.
Hah?
Apaa?
Ah.
Jangan harap lah aku nak cerita pasal temuduga tu.
Rahsia.
Tak nak cerita.

..

Lepas temuduga aku telefon momma suruh dia datang ambik.
Sementara tunggu aku pon leka lah ambik gambar dekat putrajaya tu.
Kauorang pun tahu putrajaya macam syok kalo nak ambik gambar kat sana kan.
Kalau aku pergi sorang dah sah-sah aku terus pusing satu putrajaya tu.
Best kot.
Gaji pon dah masuk.
Lagi lah best.

Hihihik.

Masa tu juga ramai orang keluar pergi lunch.
Aku snap langit.
Lepas tu snap pokok.
Lepas tu nampak pulak orang.
Snap gambar orang.
Tiba-tiba masa tengah leka nak snap rumput.
Aku salah landing kaki.
Tumit kasut pula boleh tahan tinggi.
Dan tiba-tiba terus aje kaki aku terpeleot dengan lemah lembut dan terus bersimpuh manja.
Sumpah tak sakit cuma macam tak boleh imbang dan tak boleh elak dari terus bersimpuh.
(kauorang pernah kena macam ni tak?)

Ah.
Ahhh.

Malu mak nok.

Masa tu ada pulak dua orang lelaki dengan seorang awek tengah lalu dekat tepi aku.
Aku tak perasan diorang tengah tengok ke tak.
Sebab masa tu meriah betul diorang borak.
Maka spontan aku teruskan bersimpuh dekat tengah padang tu dan buat-buat tengok henpon.
Sambil membebel nak tunjuk cool yang aku penat saja-saja nak duduk situ.
Malu lah sial.
Bila diorang dah lepas baru aku bangun.
Sayup-sayup je aku dengar diorang borak-borak.

"Ehh.Awek tu jatuh ke?"

"Haah la.Dia jatuh."

"Buat-buat tak nampak weh.Buat tak nampak."

Haaaleerr.
Halerrrr.

Malu.

4 ulasan:

Asyraf Akhlaken berkata...

bleh byg cemana ko jatuh..
sgguh stylo!
siap bersimpuh lg..
anak sape la ni, jatuh pon sopan santun..

Farhan berkata...

i suke la u nih..jatuh pon nak manje2 gitu..awwww...hahaha

Tanpa Nama berkata...

hahaha. konon nak coverline tapi kantoi. mesti merah muka kau kan? sian ko jah.

izzy. berkata...

macam ni baru real ! haha baik punya cover