20091228

Kau yang syok sendiri.Aku pulak yang kena?

Hai.
Mungkin ofis yang sebelum ni tempat yang paling selesa untuk aku pun dah nak jadi tempat yang paling annoying.
Boleh jadi.
Perkara-perkara yang buat aku meluat dengan sesetengah lelaki bila mereka mahu mengorat.
Terutamanya di tempat kerja.


1. Mengorat dengan cara yang kasar.
ataupun memulakan perbualan dengan mengejek fizikal atau perkara yang tak kena.
Lame.Ini jenis orang yang macam langsung tak tahu nak approach perempuan.
contoh: "wah,pakai kebaya,bajet badan ramping kah?"
Padahal dalam hati gila suka nampak lekuk2 badan gadis idaman.
Dah la mulut jahat tambah lagi hipokrit.
Reject89 kali.


2. Terlampau dekat.
Ini melampau.Setiap jam pun nak dekat.Setiap benda pun nak tahu.
Sampai kadang-kadang kerja pun nak tolong buatkan.
Nak tunjuk betapa romantik dan bertimbang rasa mungkin.
Tapi kamon lah, give some space boleh tak abang?
Padahal baru nak mengorat ni,belum dapat lagi pun,Dah gila punya rimas.
Reject376 kali.


3. Emosi tak tentu pasal.
Kalau nak emosi pasal diri sendiri tak mengapa. Ni sebab kau tak dapat mengorat atau pun sebab tak kena layan.Kau nak perang emosi pulak.Moody tak tentu pasal.
Tiba-tiba jadi bisu.
Muka kelat je macam getah pisang.
Bapak laaaa.Kau ingat kau budak-budak ke nak paksa orang buat benda yang kau nak?
Reject 5001 kali.

4. Kecoh.
Selalunya secret admirer dia diam-diam je.
Tapi kalau dapat secret admirer yang kecoh memang binasa lah.
Habis semua yang kerja sama tu tau dia minat kat gadis idaman dia.Siapa cerita berapa denyutan nadi tiap kali berdepan. Lepas tu dapat pulak kawan sekerja yang semua sama kecoh.Habis semua dah syok-syok buat plan nak hantar rombongan meminang,siapa nak main kompang,anak siapa nak bersilat.
eiii.
Reject 10097 kali!

6. Over-Confident.
Tak payah cerita banyak.
Terus reject trilion kali.
Berapa banyak kosong eh dalam trilion?


Kalau sebelum ni aku asyik bercerita pasal betapa rimasnya diganggu secret admirer yang kebetulan bekerja berdekatan. Sini.
Dan bila aku rasa di dalam ofis sendiri adalah tempat paling selesa,
mungkin aku dah terlepas pandang ancaman secret admirer yang paling dekat.
Di dalam tempat kerja aku sendiri.
Mungkin.

2 ulasan:

Cik Tudung Merah berkata...

waaaahh..bahagia sungguh ada secret admirer kat tempat keje. harus la kerinting rambut perlu dibela sebelum keje..hehe

Pije. berkata...

taknak.taknak.
hahahaa
kerinting takperlu dijaga kak.lagi kembang lagi styleee!