20100818

Seminggu Yang Keliru.

Kerja yang memerlukan kita berhadapan dengan orang ramai ketika bulan puasa memang mencabar.
Walaupun setan semua dah kena ikat,
Tapi ramai rupanya yang dah jadikan setan idola diorang.

Ada yang datang maki-maki tak berhenti.
Ada yang datang dengan bau busuk nak mati.
Tak kurang juga yang bau macam babi.
*Aku tak tahu bau babi macammana tapi yang datang tu kaum yang makan binatang tu.
Jadi,bau pelik yang aku tak penah bau aku assume bau itu ajelah.Mintak maaf.*

Payah betul nak dapat puasa yang betul-betul fullmark.
Hari-hari masa berbuka markah puasa di paras pinggang saja.
Mungkin juga paras lutut.

Dah masuk 8 hari berpuasa.
Tapi Pak guard masih berbau rokok.
Abang pakai shades dalam bangunan masih berbau rokok.
Pak Guard Epk cash kuat show off dengan senapang masih mulut berminyak di waktu tengah hari.

Menyampah.

Payah betul nak halang mulut dari menyumpah.
Payah betul nak kawal diri supaya bertenang.
Payah betul nak ukur keikhlasan.
Semua pun payah.

Payah.Payah.




8 ulasan:

daLYaLaMHa berkata...

betullllllll.mcm2 dugaan btol bulan puasa ni.sabar jelahh.pahala pon taktau laa dpt byk mana.haihh

Pekerja Kontrak berkata...

biar ar dorang... kang tegur plak cakap kita ni macam2....

Pije. berkata...

Dalyalamha : huhuu.tu laa.aku ngan kengkawan bile bengang je ajak makan nasi.heh

pekerja kontrak : mmg tak tegur pun.tapi meluat lah tgk.eiii

Ainee Cumi berkata...

Bangga sangatlah tu deme tu tak pose. Haishhh!

sueRAFE berkata...

weit , sabar weit .
haha , tapi memang betul pun ,
namer jeh setan kner ikat .
tapi pengikut beridola di merata-rata .
senengal !

ABCDEFATIN, berkata...

bulan puasa harus bersabar :)

syahira ariff berkata...

chill eh
ish,nak bagi jus sejuk utk naikkan ksbrn awk pun x leh bulan pocer2 ni
hehehe

Pije. berkata...

ainee : haah le.hangat beno ghase hati teman ni.

suerafe : betul tu.idola jadah haram apak die.

Abcdefghij : mmg besabor ni dik.tak sabor dah mendapat pelempang diorang tu.*world*

shahira ; amboih baiknyaaa.bagi kite jus tembikai boleh?