20100822

Three stages of relationship.

Aku dah lupa dari laman web mana aku baca artikel ni.
But aku rasa ia make sense juga.
Saja-saja nak share dengan kauorang.
Artikel diolah oleh aku.

Early stage of relationship.
Terlalu banyak perkara yang akan menimbulkan curiga.
Rasa tidak selamat.
Tidak confident dengan perasaan sendiri.
Masa ni dalam tempoh mengenal hati budi.
Kita tak begitu kenal pasangan kita.
Relationship ini berlaku betul-betul atas dasar perasaan.
Jadi macam-macam sangkaan pun ada.
Masa ni banyaklah yang lalui cinta kilat lah.cinta beruk makyeh lah.
Kalau semua berjalan lancar dan boleh diatasi maka boleh level up to another stage!
Yeaaah!!

Middle stage of relationship.
Curiga cuma timbul sekali sekala.
Rasa tidak selamat ditimbulkan dengan niat bermanja.
Nak ada bersama.
Masa ni masing-masing kira tengah angau lah.
Masing-masing berlumba nak explore hati budi pasangan.
*Explore body tak boleh ye kawan.Kawen dulu.*
Masa ni lah nak rindu-rindu.
Nak gaduh-gaduh manja.
Biasanya masa ni merbahaya jugak.
Sebab dikhuatiri ada yang sakit mata tengok hubungan menjadi,jadi berniat nak kacau line.
Biasalah,manusia kan.
Tak manusia lah kalau tak dengki.Kan?
Kalau dapat diatasi dan berjalan lancar lagi maka boleh level up to another stage!
Yeaaah!!


Final stage of relationship.
Terlalu percaya pada pasangan sendiri.
Over confident yang diri adalah the only one.
Kurang ambil kisah terhadap pasangan sebab dah rasa tepu.
Sebab dah tahu-tahu walau apa pun pasangan kita memang sentiasa ada untuk kita.
Biasanya di tahap ini kecurangan dan kegagalan akan berlaku.
Sebab biasanya masa kita tak ambil kisah,
Masa yang kita rasa kita dah berada di tahap paling selamat,
Kita takkan expect benda-benda macam ni berlaku.
Well.Life is full of suprises kan?
Bewaaare lovers. :)
Kalau semua berjalan lancar dan dapat diatasi maka tak payah mengada nak level up dah.
Hayati relationship kauorang dan sama-sama tunggu hayat berakhir.

P/S : Perkahwinan boleh berlaku di antara mana-mana satu stage.Bergantung kepada effort,commitment,nasib dan paling penting EKONOMI. Hik.


8 ulasan:

butterflyana berkata...

yeah EKONOMI!
dalam banyak2 aku setuju sangat yang itu.

daLYaLaMHa berkata...

pije, ko da smpai stage mana niii?
hehehe

Pekerja Kontrak berkata...

ha.... relationship ada stage plak eyh.... sulit ya amat.... haih~~~~

syahira ariff berkata...

harap2 dpt melalui semua stage tu dgn clear
=]

aishah berkata...

stage kau yang mana satu?
ni bila nak kawen ni?

aDDy malas nak masuk akaun google berkata...

osah eh tu percintaan..

Pije. berkata...

yana : memang!boleh tak ekonomi tunggang langgang tapi nak kawen grand?haha

dalyalamha : aku belum masuk stage lagi.stage fright!

pekerja buruh kasar : memang sulit.tu pasal kebnyakkan org lebih cenderung ke arah hubungan sulit.

syahira : good luck!kawen jgn lupo jomput2.hehe

Aishah: tajam soalan kau tu kak.tekedu kite.

add pemalas : kau ada stage mana?

Cik Bucken berkata...

aku kat stage mne ko rase?
^_^"