20110118

Kesah Nogha.

Hai.
Aku tengah tunggu nasi siap masak.
Momma baru balik dari umah maklang.
So nasi lambat masak.
Jadi sambil tunggu nasi kesayangan masak.
Hari ni aku nak cerita pasal nogha supaya penantian menunggu nasik masak tidak terlalu menguasai aku.
Sobs sobs.


******

Nogha terlentang diatas katil sambil memandang bilahan kipas.
Nogha cuba mengira berapa pusingan bilahan kipas itu dalam seminit.
Haram.
Paling tinggi pon dapat kira pusingan ke 3 aje.
Lepas tu mata Nogha dah mula lintang pukang.

Semenjak balik tadi Nogha duduk diam aje dalam bilik.
Macam ada yang kurang.
Nogha pandang keliling bilik tidurnya.
Ya ampun.
Semak bukan main.
Memang patot mak Nogha asik tutup pintu bilik nogha.
Takot tetamu nampak dan canang anak dara dia duduk dalam semak.
Tapi Nogha tak rasa itu sebabnya.
Duduk dalam semak baru senang menyorok dari musuh.
Wah.
Macam soljar jugak pemikiran Nogha ni ye.

Nogha fikir lagi.
Adakah sebab laki nogha yang tak nampak batang hidung sejak sekian lama?
Nogha geleng laju.
Tak mungkin pasal dia.
Tak mungkin.
Pasti bukan.
Nogha belum menikah,bagaimana laki Nogha nak tunjuk muka.
Hikk.nogha ketawa kecil.
Bergurauuu.

Nogha ubah kedudukan baringannya.
Nogha cuba recall ape yang buat Nogha rasa sebal semacam.
Siang tadi Nogha nak pegi makan,tapi kereta kena block dengan kereta lain.
Akhirnya Nogha lepak dalam kereta sambil dengar radio.
Balik makan bos Nogha panggil dan bagitahu akan ada perubahan tentang gaji dan Komisen.
Gaji..
Pasal tu kot??
Aihhh..
Tak mungkin.
Perubahan tu tak la teruk sangat sampai boleh buat Nogha rasa macam ni.

Tiba-tiba Nogha terdengar bunyi.
Bunyi seperti air.
Oh tak.
Seperti aingin.
Bunyi tu sangat dekat dan rasa seperti sebati dengan Nogha.
Otak Nogha lincah berfikir.
Nogha letak tangan di atas perutnya.
Ada getaran.
Nogha tahan nafas dan cuba hayati getaran itu.
Getaran itu halus.
Dan semakin dihayati semakin baran Nogha rasa.

Lahh.
Patot lah sial.
Dari siang Nogha tak makan nasik sebab kereta die kena sengkang.
Bladihel.
Lalu Nogha bangun laju-laju dan terus ke dapur.
Nogha mana boleh kurang nasik.
Nogha peminat paling besar nasik.
Kalau kurang nasik maun baran naik ke kepala.
Dah pekena nasik baru lah rasa cukup.
Hahh.

TAMAT

****

Okay lah!
Momma dah jerit panggil aku makan nasik.
Yeayeah.
Eh.
Eh.
Apesal cerita nogha dengan cerita aku ni sama semacam je?
Apesal hah?
Tiru siuut nogha ni.
Loser betul.
Tapi ada nogha kesah?
Eh aku kesah?
Nang hado.


Bai!

7 ulasan:

-en.sani- berkata...

gilo kerepek...

iQBaL HaSBuLLaH berkata...

ok la 2..
jgn cuba nk masak batu untuk hilangkan lapa dah la sedara..

:)

jiajiot berkata...

nogha....anak sihat tak?jehjai pegi dating ngn fahsya tuuu

kakya. berkata...

hek elehhhh

Ainee Cumi berkata...

Itu lah pasalnya. Bila I baca pun macam ehh Nogha pun lapar jugak. Ahhahah! Gelak habis I. u Ni kelakar betul..

Babe, beb, I ada join contest CST ngan LYDNA RAHIM. Dia suruh tulis entri pasal wedd dreams.. Penat i tu lis.. U tolong klik Like kat entri I tu boleh tak pije? nak hadiah tu..=))
Pije baik kan, omel kan??kan??

chaon berkata...

adhoyai nogha!aku rasa nak tarik2 ja perut dia!

Farhan Che Hassan berkata...

suke aku bace ko merepek pije.