20110416

Dekat Tapi Jauh.

Aku selalu beharap aku akan berjumpa seseorang yang hebat,
sebagai escapism dari rasa aku.
Atau berharap akhirnya aku buka peluang.
Yang perlu.
Yang menghargai.
Yang memahami.
Supaya aku boleh nampak kurang kau kalau dibandingkan.
Supaya aku jumpa benda yang akhirnya boleh jadi sebab.
Fighting,too risky.
While winning,very subjective.

Sometimes we just too tired to argue or agree.
Too tired to stare.
Too tired to look foward.
Too tired to fight.
And too tired to start all over again.

But life wasn't easy.
Kau tak cuba,sampai bila kau kat situ.

I am a tough woman.
And I'll get through over this.
Surely I will.

Eh!
Its saturday morning,
and apekejadah aku buat atas katil ni lagi?
Jum balik kampung!

Hai mak!
Hai adik beradik!
Hai kinana and ayyen!
Hai uwan! London trip ape cerita?
Jangan kata uwan makan cheese dekat sana? Melertzz!

“I'm coming home,coming home.
Tell the world I'm coming home.
Let the rain,wash away.
all the pain of yesterday."

20110401

Nasik.

Aku tengah lunch dekat mc donald ni.
Di depan aku ada seorang brader yang berbadan tough.
Boleh tahan lawa muka dia.
Tapi muka ketat.
Pandang kiri jeling.
Pandang kanan jeling.

Aku pandang pun dia jeling.
Tak lama lepas tu ada seorang awek datang dan duduk semeja dengan dia.
Dia jeling awek tu jugak.
Sambil menjeling dia makan.
Boraksikit-sikit je sambil makan sambil jeling.
Aku syak diorang tengah gaduh nak clash.
Biasalah hal-hal cinta rapuh.
Tu aku syak je la.

Tapi makin banyak dia suap.
Makin hilang jelingan dia.
Dah siap senyum-senyum.
Gelak-gelak lagi dengan awek depan dia.

Ohh.
Lapar ye bang?
Dah la tak pergi semayang jumaat.
Lapar sikit pun nak marah-marah.
Macam naga la abang ni!
Aumm.

Oklah aku nak g kunyah ais jap ni.
Saje je singgah sini.
Bak sium sket haaa!
Muahmuahmuaaaaah!

The best of you.

Calar balar.
Treat me well karma.
Treat me well.